JOSEP

PERELLÓ
PROFESSOR AGREGAT

DEPARTAMENT DE FÍSICA FONAMENTAL

UNIVERSITAT DE BARCELONA

DESPATX 3.14

MARTÍ I FRANQUÈS, 1.

BARCELONA E-08028 (SPAIN)

TEL 0034934020534

TWITTER

JOSEP.PERELLO@UB.EDU
Jose Perelló

 

Doctor en Física (2000). Professor agregat al Departament de Física Fonamental de la UB. Membre del comitè de Complexitat.cat. Actualment, secretari del degà de la Facultat de Física.

 

He estat estudiant dels mercats financers i l'economia des de les ciències de la complexitat. Tant de forma teòrica com empírica, he treballat en l'anàlisi estadística de dades dels mercats i en la seva modelització mitjançant equacions diferencials estocàstiques o random walks. Recentment, també m'he centrat en el comportament humà analitzant inversors no-experts, modelitzant la cooperació i la mobilitat humana.

 

En 2013 concebo OpenSystems-UB, un grup de recerca que fonamenta la investigació científica en la participació ciutadana i en pràctiques artístiques. Col·laboro amb Barcelona Lab, un projecte impulsat per l'Institut de Cultura de Barcelona-Ajuntament de Barcelona, fonamentant la ciència ciutadana a la ciutat i creant una Oficina de Ciència Ciutadana.

 

Estic participant en experiments de ciència ciutadana sobre mobilitat humana (Bee-Path, Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació 2012 i 2013), comportament humà i presa de decisions (Festival DAU Barcelona de Jocs de Taula, 2012 i 2013) i el desenvolupament d'una comunitat a l'entorn de l'apicultura urbana (Abelles Urbanes 2012-2013).

 

He estat responsable de l'àmbit de Ciència d'Arts Santa Mònica a Barcelona per part de la UB (2009-2012). Els resultats inclouen set projectes expositius a l'espai Laboratori. El 2012, el Laboratori d'Arts Santa Mònica va ser guardonat amb el Premi Antoni Caparrós com a millor projecte de transferència de coneixement de la UB. He comissariat la secció de ciència ciutadana i la secció d'art-ciència del Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació 2014

 

També coordino Sistemes Oberts, un programa de formació de professorat en Art i Ciència, en col·laboració amb el MACBA (2012-2014).